040 - 851 90 80
info@wattanders.nl
In het kort over...
 • Wat is een CO2 - credit of emissiereductie certificaat?
  Meer...

 • Welke type CO2 - credits zijn er?
  Meer...

 • Hoe werkt CO2 compensatie?
  Meer...

 • Wat kost CO2 compensatie?
  Meer...

 • Hoe betrouwbaar is CO2 compensatie?
  Meer...

 • Wat is een CER/VER/VCS?
  Meer...

 • Wat is Gold Standard?
  Meer...

Welke type CO2-credits zijn er?

Er zijn twee types CO2-credits: CER en VER

Een CER is een Certified Emission Reduction credit. CERs worden gecreĆ«erd voor vermeden emissies uit projecten die voldoen aan de Clean Development Mechanism (CDM)-criteria en in landen liggen die het Kyoto Protocol ondertekend hebben en als ontwikkelingsland geclassificeerd zijn.  Ieder duurzaam project in een geclassificeerd ontwikkelingsland kan zijn documentatie opsturen naar de CDM executive board, die beoordeelt of het project voldoet aan de gestelde eisen. Voor meer informatie over CDM klik hier.

Een VER is een Verified Emission Reduction credit. VERs worden gecreĆ«erd voor vermeden emissies uit duurzame projecten die voldoen aan een vrijwillig ontwikkelde standaard. Hierdoor kunnen er toch CO2-credits gekocht worden van een project dat in een land ligt dat het Kyoto-protocol NIET heeft ondertekend. Het betreft tevens credits van projecten in de aanloopfase naar de CDM (Clean Development Mechanism) goedkeuring. In deze fase kan een projecteigenaar besluiten om zijn project voor VER te certificeren om zo alvast inkomsten te genereren uit de vermeden CO2-uitstoot.
Voor meer informatie over CDM klik hier.

Wattanders levert alleen maar CO2-credits uit vrijwillige standaarden die hetzelfde kwaliteitsniveau hebben als de CDM-criteria. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.