T 040 851 90 80
info@wattanders.nl

Bel voor een vrij- blijvende afspraak

Nieuws
 • 01-05 Ikea verduurzaamt zelfs de Zweedse balletjes Meer...
 • 15-04 Heineken verdubbelt duurzaam energiegebruik Meer...
 • 08-04 App maakt duurzaamheid een spelletje Meer...
 • 27-03 Datacentra weinig transparant over herkomst stroom Meer...
 • 21-03 Televisiereclame Toon was misleidend, Eneco-spotje aangepast Meer...
In het kort over...
 • Hoe kan inkooprisico van energie worden verlaagd?
  Meer...

 • Hoe kan de inkooppositie van energie worden bepaald?
  Meer...

Risicomanagement

Energie is een risicoproduct dat nog het meeste lijkt op een financieel product als aandelen of rente. Het inkopen van elektriciteit en gas vraagt daarom om structurele aandacht en het spreiden van risico’s door middel van een inkoopstrategie. Op basis van ruime ervaring in de energiemarkt heeft Wattanders een tool ontwikkeld die kan helpen bij het beheersen van de energiekosten: de Wattanders Energyportal

De Wattanders Energyportal is een online-applicatie die uw organisatie in staat stelt om op een proactieve manier de markt te volgen door het instellen van alerts en limietorders. Zo heeft uw organisatie continu inzicht in energiekosten, markt- en prijsontwikkelingen, verbruiksinformatie en risico's. De Energyportal stelt uw organisatie in staat om op een verantwoorde, moderne en eenvoudige manier energie in te kopen zonder veel tijdsinspanning.

De Wattanders Energyportal is gebaseerd op drie peilers:

 1. Informeren
  De Energyportal geeft informatie over relevante marktontwikkelingen, prijsontwikkelingen, marktanalyses en inkoopstrategieën. Uw organisatie heeft continu inzicht in haar inkooppositie en energiekosten.

 2. Signaleren
  De Energyportal is proactief. Het instellen van alerts heeft de zekerheid dat de energiemarkt voor uw organsatie in de gaten gehouden wordt zonder grote tijdsinspanning. Communicatie loopt via SMS en/ of mail, waardoor uw organisatie continu op de hoogte gehouden wordt van relevante ontwikkelingen en in staat is om direct uitvoering te geven aan de vooraf bepaalde inkoopstrategie. Richtprijzen en limietorders zorgen voor zekerheid bij het benutten van interessante momenten in de energiemarkt.

 3. Faciliteren
  De Energyportal geeft onafhankelijkheid. De portal is flexibel en kan op maat speciaal voor uw bedrijf worden ingericht, waardoor elektriciteit en gas bij iedere energieleverancier kan worden besteld. Uw organisatie kan voortaan op een onafhankelijke manier energie inkopen zonder aangewezen te zijn op een accountmanager of telefoontje van een energieleverancier.

De energieconsultants van Wattanders zijn graag bereid tot het geven van een demonstratie. Neem contact met ons op over de mogelijkheden voor uw bedrijf.