T 040 851 90 80
info@wattanders.nl

Bel voor een vrij- blijvende afspraak

In het kort over...
 • Hoe kan inkooprisico van energie worden verlaagd?
  Meer...

 • Hoe kan de inkooppositie van energie worden bepaald?
  Meer...

Hoe kan inkooprisico van energie worden verlaagd?

De leveringsprijs van gas en elektriciteit kan bijna volledig zelf bepaald worden. De leveringsprijs bestaat uit twee delen:

 • Opslag leverancier (=10% leveringsprijs)
  Dit betreft een opslag voor risico (onbalans, volume, profiel, geldigheid) en operationale activiteiten (switch, facturatie, sales, marketing). Deze opslag van de leverancier kan door uw organisatie worden beïnvloed door inzicht in uw verbruik, inschatting van de invloed van toekomstplannen op uw energieafname en goede interne mandatering (bijv. korte bestelprocedure).
 • Groothandelsprijs (= 90% leveringsprijs
  De groothandelsprijs wordt bepaald door het moment van inkopen. Deze kan worden beïnvloed door het spreiden van inkoopmomenten en het kopen van energie op verschillende handelsmarkten (ENDEX, APX) of het combineren van inkoopstrategieen. Daarmee wordt het risico van energie inkopen gespreid.

Wattanders adviseert bedrijven bij het opstellen van een risicoprofiel en de daarbij behorende inkoopstrategie. Met behulp van onze Energyportal ondersteunen we onze klanten bij de uitvoering van de gekozen inkoopstrategie.

Neem contact met ons op voor een demonstratie van de Wattanders Energyportal en de mogelijkheden voor uw bedrijf.