Nieuws
  • 01-05 Ikea verduurzaamt zelfs de Zweedse balletjes Meer...
  • 15-04 Heineken verdubbelt duurzaam energiegebruik Meer...
  • 08-04 App maakt duurzaamheid een spelletje Meer...
  • 27-03 Datacentra weinig transparant over herkomst stroom Meer...
  • 21-03 Televisiereclame Toon was misleidend, Eneco-spotje aangepast Meer...
08 april 2014

App maakt duurzaamheid een spelletje

We willen onszelf allemaal wel duurzamer gedragen, maar in de praktijk blijkt dit lastig. Een applied game app moet hier verandering in brengen.

​In de ‘Eco Action Trumps’ app voor iPhone is een virtueel kaartspel, waarin verschillende spelers onderling uitvechten wie de eco-held is.  Troefkaarten met de milieuvriendelijkste maatregelen leveren de meeste punten op. Als de speler niet vals speelt, legt hij de kaarten op tafel met maatregelen die hij zelf zou nemen. De ene kaart, of maatregel, is meer waard dan de andere. De kaart ‘thermostaat lager zetten’ wint van de kaart  ’televisie uitzetten’. De gratis app is gebaseerd op het kaartspel ‘top trumps’. Hierin moeten kaartjes met karakters worden ingezet om andere karakters te bemachtigen.

Het spel is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen leren bijvoorbeeld dat ze punten verdienen door ‘s avonds het licht uit te doen. Ook is in de app meer informatie te vinden over de duurzaamheid van de eigen levensstijl. Het winnen van een spel geeft een goed gevoel over de milieuprestaties van de speler, en moedigt aan om meer te doen, zeggen de ontwikkelaars.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

<< Terug